Påskpynta ditt hem

Snart är våren här, och med den kommer även våren och ljuset! Släpp in våren genom att ta in ett påskris, och njut av det både pyntat till påsk och medan knopparna på det slår ut och låter naturens grönska ta plats i ditt hem.

Nu är det dags att rensa ut det murriga och mörka som har hållit dig varm och ombonad under de mörkaste månaderna, och istället låta ljuset komma in. Och en detalj som du inte får missa – tvätta fönsterna för att verkligen få känslan av att du släpper in våren.

Vårfärgerna är lätta och ljusa, nästan skira, istället för vinterns dova palett. Gult och grönt påminner om att naturen är på väg att vakna och att det kommer att komma en sommar i år igen. Ljust blått är ett lockrop efter sommarhimlen.

Ställ in ett stort fång med gnissliga tulpaner i olika färger för en vårig känsla! Påskliljor i olika storlekar är både påsk och vårigt och deras gula färg livar upp vilken grå morgon som helst så låt dem gärna få en plats i köket.

Överraskning i påskägget

Att påskägget ska vara fyllt med godis vet alla, framför allt barn. Och det stämmer ju, men det finns också möjligheter att låta påskägget innehålla små lyxiga gåvor istället för godis.

Om du vill göra en extravagant gest till någon, eller varför inte till dig själv, kan du låta påskägget innehålla till exempel en nyckel till en elmoped från Vässla. Eller en snygg klocka, för all del. Smycken är en annan uppskattad present i ett påskägg.

Påskpynt du kan göra själv

Om du gillar att skapa saker själv är påsken ett bra tillfälle för dig att få utlopp för din kreativitet. Det finns massor med roligt skapande som väntar på dig.

  • Pärla små harar och ägg och häng upp i påskriset.
  • Måla påskäggen med nagellack i vatten för en marmorerad effekt.
  • Blås ur äggen och måla dem innan du hänger upp dem i påskriset.
  • Köp påskhönor på loppis och spraymåla dem i en ny färg som passar i ditt hem.
  • Sy en egen ägghuva som håller äggen varma på påskbordet.
  • Färga små pompoms i bomull för att hänga i påskriset.
  • Gör fågelbon av papperssnöre och ha som skål för små godispåskägg.