Skapa ditt drömjobb

Drömmer du i hemlighet om att få jobba med ditt intresse för konst och inredning? Tycker du också att det är svårt att hitta ett jobb som är precis som du har tänkt dig? Låt oss hjälpa dig en liten bit på vägen.

Det är inte alltid så att de jobb som finns passar just dig. För att råda bot på sådana situationer så finns det ett par saker du kan göra. Antingen så får du tänka om när det gäller innehållet i ditt tänkta jobb – det kan ju vara så att även om jobbet du har inte är precis som du har tänkt dig det så kanske det innehåller roliga saker som du inte hade tänkt dig. Eller så får du skapa ditt eget jobb.

Starta eget och skapa ditt eget jobb

Om du inte tror att du kan skapa din drömroll inom ditt nuvarande företag så är det dags att starta eget. Med ett eget företag styr du helt och hållet själv över ditt jobb. Det har förstås både för- och nackdelar, men bland det viktigaste är att det är du som styr.

Ibland kan det kännas ensamt att vara sin egen chef. För att råda bot på det kan det vara smart att skaffa sig en plats i ett co-working space. Då får du människor runt dig i en arbetsmiljö, och du har alltid någon du kan bolla idéer med eller fråga hur de har löst ett problem som du har stött på.

Skapa en ny roll på ditt existerande jobb

Om du har möjlighet att skapa en drömroll på det företag du jobbar idag är det definitivt en möjlighet du ska fundera igenom. För att kunna skapa en drömroll så krävs det väldigt mycket av dig, så du kan inte vara rädd för att hugga i och arbeta för att nå ditt mål.

Först och främst behöver du veta vad det är du vill att rollen ska innehålla. Därefter måste du kunna förklara varför rollen behövs på företaget, och vad den kommer tillföra. Här är det bra om du kan visa rollens fördelar ur ett ekonomiskt perspektiv. Med det menar vi inte att du ska sätta siffror på allt, men däremot behöver du veta inom vilka delar din roll kommer vara lönsam. Kommer den minska svinn? Förbättra kvalitet? Snabba upp processer och korta ledtider? Eller kommer den skapa merförsäljning?