Ordna en Alla Hjärtans Dag-fest

Alla Hjärtans Dag firas den 14 februari, och det är ju en dag när vi firar kärleken. Men i takt med att dagen har blivit allt mer kommersiell har den också blivit en dag som innebär sorg och utanförskap hos en del av dem som inte har någon att fira med.

Så, låt oss råda bot på det i år. Det är ju inget som säger att du ska fira med bara en enda utvald person. Bjud istället in alla dina älskade vänner till en stor fest i kärlekens tecken. I år infaller den 14 februari på en fredag, och det passar ju perfekt för en kärleksmingel-fest.

Dekorera

Eftersom festen är på en fredag kommer du antagligen inte ha jättemycket tid att fixa till hemma samma dag. Låt därför förberedelserna och dekorationerna ta lite tid och gör dem några dagar i förväg. Det är ju egentligen bara roligt att ha dekorationer hemma några dagar.

Beställ hårförlängningar online i god tid, se till så du har klänning och klackar du trivs i. När det gäller dekorationer för ditt hem kan du gott tänka “more is more”! Det gör inget att det är kitschigt när det är många gäster tycker vi, och temafester är kul. Hjärtformade ballonger, girlanger med blinkande hjärtan, rosor och blombuketter, rosa, rött…

Mat och dryck

För att inte göra det för svårt för dig kan du be dina gäster äta innan de kommer, och servera mingelmat istället för en varm middag. Även när det gäller mat och dryck kan kan du låta kärlekstemat vara med.

Använd ett hjärtformat pepparkaksmått och stansa ut snittar ur brödskivor. Topp med skagenröra och en dillvippa, en skiva leverpastej och en cornichon, rödbetssallad och en köttbulle eller andra lite matigare pålägg. Gör en tunn ugnsomelett och stansa hjärtan ur den med. Toppa med creme fraiche och lite röd rom.

Inget säger Alla Hjärtans Dag som rosa bubbel! Köp miniflaskor och låt gästerna dricka ur dem med sugrör, eller för all del magnumflaskor och häll upp i glas. Även vanligt rosévin funkar förstås fint. Vill du dekorera kan du lägga frysta jordgubbar i glasen, de fungerar också som isbitar och kyler vinet.

Hjärtformade chokladpraliner gör heller ingen ledsen när sötsuget sätter in.