Skapa ett personligt och tilltalande kök

 

Köket är ett rum där många tillbringar mycket tid. Man lagar flera måltider varje dag och äter tillsammans med familjen. Då sitter man och pratar om dagen som har varit och planerar framåt. På helgen kanske man samlas för att spela sällskapsspel och ha en trevlig stund med lite godis. Avslappnat och trevligt där man skapar minnen för livet. Eftersom att det blir så mycket tid i detta rum faller det sig dessutom naturligt att det ska inredas trivsamt så att man kan umgås på ett härligt sätt med varandra.

 

Var därför inte rädd att skapa ett personligt och trevligt utrymme bland alla kastruller och stavmixers. Något som många kök kan sakna är konst på väggarna. En tavla, plansch eller liknande fungerar på samma sätt som i alla andra rum. Sätt upp något som tilltalar just er familj. Det kan vara fotografier som ni själv har tagit eller kartor över städer som ni tillsammans har besökt.

 

Många tänker att ett kök ska vara stilrent och avskalat, men känslan att komma in i ett riktigt ombonat kök är ändå något speciellt. Använd er av ljusstakar och ljuslyktor som kan tändas för att skapa ett stämningsfullt ljus då det börjar bli lite mörkare utomhus. Små saker och detaljer som gör att ett kök verkligen känns som hemma. Har man barn kan det vara ett perfekt ställe att sätta upp teckningar på. Prova att göra köket mer personligt och invänta vad nära och kära kommer att säga!