Mitt eget hem

Är det någon som känner igen sig i tanken att alla andras hem har mycket snyggare inredning än det egna hemmet? Alla andra har tänkt på smarta detaljer och liknande som ser så bra ut, men hemma känns det inte alls lika bra. Det finns verkligen inredning för varje hem bara man vågar tänka lite annorlunda. Våga prova och skulle det absolut inte bli bra går det alltid att återgå till hur det var innan man gjorde en förändring.

 

Det som är viktigast är att det blir trivsamt för en själv. Ingen annan ska komma och berätta vad som är dåligt, fult eller inte bra. Dom ska ju inte bo där, utan man bor ju själv i det egna hemmet. Fundera ut lite vad du själv tycker om då det kommer till färger, mönster och former. Är det kanske något som passar lite bättre än något annat? Prova då och skapa inredning som är i din smak.

 

Inspiration går att få från många sidor på internet, tidningar och liknande som kan ge förslag. Man behöver inte kopiera rakt av utan uppmärksamma olika färgkombinationer som man aldrig tänkt på tidigare, eller någon annan detalj som man verkligen fastnar för. Vill man ta hjälp och få fart på inredningen går det att fråga vänner eller anlita någon som jobbar med det varje dag. På så sätt går det att göra en stor förändring som man sedan allt eftersom kan förändra till sitt eget uttryck. Hur kommer ditt hem till slut att se ut om du får bestämma?

Ge bort roliga presenter

När någon fyller år eller till jul kan det alltid vara svårt och komma på en bra present att ge bort. Vad ska man hitta på, vad kan passa? Ofta är det kul och kunna ge bort något väldigt personligt som överraskar och passar riktigt bra. Men den svåra frågan är alltid vad just det skulle kunna vara. Att ge bort utrustning till köket brukar alltid uppskattas av många, en bra stekpanna eller kastrull kommer alltid till användning. Dock behöver sakerna inte alltid vara i de klassiska färgerna, utan kan vara i glada färger som verkligen ser till att liva upp.

 

Det kan vara i diskreta färger eller glada paljett färger. Fundera lite på hur köket hos personen ser ut och vilken färg som skulle kunna passa in. En riktigt snygg kastrull behöver inte ens stå i ett skåp utan kan med fördel stå framme på spisen som en extra detalj i köket.

 

Den som tar emot presenten kanske själv har tittat lite på olika färger men inte vågat ta steget och köpa själv. Saker till köket är dessutom något som man ofta tänker behövs men kanske inte riktigt unnar sig själv. Fundera därför ut något extra roligt och snyggt, det behövs garanterat i alla hem. Svårast kan nästan vara att välja något bra eftersom det finns ett så otroligt stort utbud att välja mellan. Vad av alla saker ska man faktiskt välja och köpa? Oavsett lär det bli en väldigt uppskattad present.

Skapa ett personligt och tilltalande kök

 

Köket är ett rum där många tillbringar mycket tid. Man lagar flera måltider varje dag och äter tillsammans med familjen. Då sitter man och pratar om dagen som har varit och planerar framåt. På helgen kanske man samlas för att spela sällskapsspel och ha en trevlig stund med lite godis. Avslappnat och trevligt där man skapar minnen för livet. Eftersom att det blir så mycket tid i detta rum faller det sig dessutom naturligt att det ska inredas trivsamt så att man kan umgås på ett härligt sätt med varandra.

 

Var därför inte rädd att skapa ett personligt och trevligt utrymme bland alla kastruller och stavmixers. Något som många kök kan sakna är konst på väggarna. En tavla, plansch eller liknande fungerar på samma sätt som i alla andra rum. Sätt upp något som tilltalar just er familj. Det kan vara fotografier som ni själv har tagit eller kartor över städer som ni tillsammans har besökt.

 

Många tänker att ett kök ska vara stilrent och avskalat, men känslan att komma in i ett riktigt ombonat kök är ändå något speciellt. Använd er av ljusstakar och ljuslyktor som kan tändas för att skapa ett stämningsfullt ljus då det börjar bli lite mörkare utomhus. Små saker och detaljer som gör att ett kök verkligen känns som hemma. Har man barn kan det vara ett perfekt ställe att sätta upp teckningar på. Prova att göra köket mer personligt och invänta vad nära och kära kommer att säga!

Dekorera i trädgården

När man pratar om inredning handlar det ofta om hur man inreder ett hus, färger på väggarna och olika föremål att ställa upp för att få till speciella detaljer. Något som väldigt enkelt glöms bort är trädgården. Den får vara lite som den är och man gör inte så mycket åt det. Dock kan hela hemmet bli mycket mer lockande och spännande om man ser till att göra trädgården mycket mysigare. Belysning kan vara en viktig del för att få det riktigt bra stämning. En sittplats där det går och sitta ner för att slappna av lockar många.

 

Trädgården kan bli en mycket trevligare plats med lite blommor och ett vårdat yttre. Dels är det då roligare när andra kommer på besök liksom att själv gå ut och bara vara. Vill man ha belysning finns det många typer av solcellsbelysning att sätta upp. Solen laddar då upp belysningen och när det blir lite mörkare eller mer skut utomhus tänds de automatiskt.

 

Det finn många spännande och fina detaljer att använda i en trädgård om man vill ta det ett steg längre. Har man absolut inte något intresse alls i trädgården men vill att den ska bli riktigt fin går det och anlita en person som hjälper till och utforma en snygg trädgård med många detaljer. Det går då och lämna önskemål om att det ska vara så lättskött som möjligt och kräva en minimal arbetsinsats. Då kan det bli roligare att hålla den extra fin året runt.

Inred med saker från second hand

Inredning är roligt och kan ge ett rum en helt ny känsla. Det kan dock bli väldigt dyrt om man ska köpa allt nytt. Därför är det en bra idé och titta runt på second hand för att göra fynd. I de butikerna finns stor som små saker, väntade saker och helt oväntade som man aldrig skulle ha kunnat tänka sig. I många städer finns flera olika second hand butiker och till det kommer alla loppisar hos privatpersoner.

 

Det går inte och förvänta sig att man en och samma dag ska hitta inredning för ett helt hus. Istället kommer det och bli flera turer till olika ställen, men det kan istället göras till spännande utflykter för hela familjen. Låt barnen få välja en sak som kostar fem kronor och tävla i vem som hittar den mest unika. 

 

När man köper möbler på second hand ska man vara lite uppmärksam på skicket då det kommer till möbler med tyg. Kolla så att tyget ser helt och rent ut för att minimera risken att få in vägglöss eller liknande i hemmet. Innan möblerna tas in kan man alltid tvätta av dom ordentligt. Det finns olika medel att använda sig av som ska hjälpa till och sanera möbler.

Skulle man hitta en möbel som är helt perfekt i form och design, men fel i färg går det alltid och klä om med nytt tyg. Något som kan vara svårt att hitta begagnat är köksmaskiner av olika slag. Upptäck alla varianter som finns på kitchentime.se och dröm er bort i bra hjälpmedel i köket.

Present i form av inredning och användbarhet

När en vän flyttar kan det vara svårt och veta vad man ska ge bort i present. Kanske är det något som kan vara både nytta och nöje, användbart men också fungera som någon typ av inredning i det nya hemmet. En stavmixer är en produkt i köket som används oftare än vad man kanske själv tror innan man har en. De kommer dessutom i olika former och färger vilket kan ge en speciell touch till det nya köket.

 

Inredning är ofta något personligt och något som man själv vill ägna sig åt, men idéer från en god vän kan vara uppskattat eller till stor hjälp. Vet man med sig att personen gärna inreder själv går det att ge bort ett presentkort och dela med sig av de tankar som man själv har, sedan är det upp till vännen att förvalta dessa.

 

Oftast växer inte ett helt hem fram på en enda dag, utan man behöver på in sig ett tag, känna efter och prova sig fram vad som känns rätt i form av stil och utseende. Något som fungerade i gamla bostaden kanske inte alls fungerar i den nya. Låt det helt enkelt ta tid!

Inredning är både roligt och givande!

Att ägna sig åt inredning är för några ett tråkigt måste och andra ett väldigt passionerat intresse. Oavsett vad man verkligen tycker om att ägna sig åt inredning kan det i förlängningen skapa ett mer trivsamt hem. Inredning är något väldigt personligt och ingen kan säga vad som är rätt eller fel – fokus ligger på att man själv ska trivas och må bra.

 

Hur man väljer att inreda hemmet kan variera stort. Det finns de som väljer att hela hemmet ska gå i en och samma stil rakt igenom varje rum samt de som vill ha en unik stil i varje rum. Vilken strategi man än väljer att använda sig av så finns alla tänkbara produkter för inredning på confidentliving.se.

 

Det spelar egentligen ingen roll om ditt hem är helt nytt eller om du har bott där länge. Oavsett går det alltid att hitta inredning som gör hemmet mer personligt och trivsamt. Antingen skapar man ett helt nytt hem eller så lägger man fokus på de små detaljerna i hemmet. Är man väldigt osäker när det kommer till inredning finns det professionella personer och ha hjälp av. Dock ska man alltid ha med sig att det går och prova och blir det inte bra får man helt enkelt göra om igen. 

 

I köket finns det många olika typer av hjälpmedel maskiner som man använder i matlagning. Maskinerna är ofta tråkig och något man vill gömma undan för att inte visa upp. Ett våffeljärn är ett sådant exempel, men idag behöver det inte vara tråkigt och enfärgat. Istället kan man satsa på att köpa maskiner och tillbehör som livar upp köket.  antingen köper man allt som en och samma serie för att få en enhetlig bild eller så väljer man de produkter som helt enkelt lockar mest.

 

Det gör att köksskåpen inte behöver bli överfylld utan istället kan de användas till de nödvändiga sakerna. Köksbänken kan man därför lämna saker framme utan att skämmas, Det blir en färgklick i köket som drar till sig blickar. Köket ska som alla de andra rummen i hemmet vara ett ställe att trivas i. En samlingsplats där man både kan laga mat och umgås under många år framöver.

Varje år kommer många olika trender inom inredning. Vilken av alla trender man väljer att följa spelar egentligen ingen roll. Men trenderna kan ändå ge inspiration och nya idéer till hemmet. Färger som man aldrig hade kunnat tänka sig eller kombinationen som känns väldigt främmande blir helt plötsligt så otroligt snygg.

Även om vissa saker är väldigt modernt inom inredning så är det inte säkert att det passar i det enskilda hemmet.  Därför måste man själv ta till sig och skapa vad som fungerar allra bäst. Vill man göra det ordentligt kan man engagera hela familjen och låta alla ha en åsikt. Hemmet är ändå ett ställe där man bor tillsammans och därför är inredningen av hemmet bara en rolig sak och dela. Har man väldigt olika åsikter kan man kanske ta ett rum var.

Inred hemmet både lekfullt och väldigt dekorativt

Hemmet är ett ställe där vi tillbringar oerhört mycket tid. Det är där vi ska trivas och må bra, kunna slappna av och fylla på med energi för att orka med vardagen. Därför bör hemmet inredas på ett personligt sätt så att man trivs. Många tar tag i det en enda gång och låter sedan hemmet förbli oförändrat under många år, men det är bara dumt. Uppdatera och gör löpande ändringar för att behålla en levande känsla som gör en glad.

 

Tänkt att kliva in i ett kök med många produkter från kitchenaid av högsta kvalitet. Vad är då skillnaden på deras produkter jämfört med många andra för den som inte är insatt? Det finns produkter i alla möjliga färger att tillgå. De är kreativa, roliga och kan lyfta upp de flesta kök.

 

Har man ett helt vitt kök i exempelvis en hyreslägenhet kan det bara vara och gilla läget. Istället får man inreda med tillbehör som gör att köket blir både mer personligt och levande på en och samma gång. Det gäller att använda sin fantasi på allra bästa sätt, men framförallt också att våga satsa och prova något helt  nytt som man inte har tänkt på tidigare.

Fettisdagen är här!

Och den vill vi ju såklart högtidlighålla! I vårt sekulariserade Sverige är fettisdagen en av de viktigaste högtiderna. Det märks inte minst på att vi under just den här dagen, som i år infaller den 25 februari, äter hela sex miljoner semlor i vårt avlånga land. Under hela semmelsäsongen proppar vi i oss modiga 40 miljoner semlor, det vill säga fyra per person. 

Men det är kanske inte så roligt att äta semlor själv, så passa på att bjuda in dina vänner på middag. Eftersom fettisdagen ju infaller på en tisdag, närmare bestämt tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar innan påsk, blir det kanske lite sent för en fika. En middag med semlor till efterrätt däremot är väl ingen som tackar nej till? 

Middag som går att förbereda

Om du ska bjuda på middag på en veckodag när du arbetar säger det sig självt att du inte har hur lång tid som helst på dig att fixa i köket innan gästerna dyker upp. Därför är det smart att bjuda på något som går att förbereda. 

Med en praktisk sous vide kan du starta tillagningen redan när du går hemifrån på morgonen, och ha en perfekt tillagad bit kött eller fisk när du kommer hem. Enklare än så blir det nästan inte. Serverar du kött är det enda du behöver göra att lägga det i stekpannan för att få till lite snygg stekyta.  

Fixa tillbehör är inte svårt det heller. Lättkokta grönsaker som du svänger i smör, kokt matvete eller potatis och så en sås. Gör det enkelt för dig och köp en färdig sås i kyldisken, det finns väldigt bra där när du lider av tidsbrist.

Baka eller köpa semlor?

Vi är fans av att baka, så vi säger baka. Själva bullarna är lättgjorda, en vanlig vetedeg som du har ordentligt med mortlad kardemumma i. Du kan baka bullarna dagen innan, eller flera dagar innan och frysa. 

Mandelmassa är enklare än du tror att göra själv, och det blir så mycket godare! Lägg hel mandel i blöt över natten (eller dagen). Kör den sedan i matberedare tillsammans med samma vikt socker i några sekunder och voilà: hemgjord mandelmassa. 

Gillar du inte att att baka är det förstås helt godkänt att köpa semlor! Köp dem på ett bageri för att få den där lyxiga touchen. 

Ordna en Alla Hjärtans Dag-fest

Alla Hjärtans Dag firas den 14 februari, och det är ju en dag när vi firar kärleken. Men i takt med att dagen har blivit allt mer kommersiell har den också blivit en dag som innebär sorg och utanförskap hos en del av dem som inte har någon att fira med.

Så, låt oss råda bot på det i år. Det är ju inget som säger att du ska fira med bara en enda utvald person. Bjud istället in alla dina älskade vänner till en stor fest i kärlekens tecken. I år infaller den 14 februari på en fredag, och det passar ju perfekt för en kärleksmingel-fest.

Dekorera

Eftersom festen är på en fredag kommer du antagligen inte ha jättemycket tid att fixa till hemma samma dag. Låt därför förberedelserna och dekorationerna ta lite tid och gör dem några dagar i förväg. Det är ju egentligen bara roligt att ha dekorationer hemma några dagar.

Beställ hårförlängningar online i god tid, se till så du har klänning och klackar du trivs i. När det gäller dekorationer för ditt hem kan du gott tänka “more is more”! Det gör inget att det är kitschigt när det är många gäster tycker vi, och temafester är kul. Hjärtformade ballonger, girlanger med blinkande hjärtan, rosor och blombuketter, rosa, rött…

Mat och dryck

För att inte göra det för svårt för dig kan du be dina gäster äta innan de kommer, och servera mingelmat istället för en varm middag. Även när det gäller mat och dryck kan kan du låta kärlekstemat vara med.

Använd ett hjärtformat pepparkaksmått och stansa ut snittar ur brödskivor. Topp med skagenröra och en dillvippa, en skiva leverpastej och en cornichon, rödbetssallad och en köttbulle eller andra lite matigare pålägg. Gör en tunn ugnsomelett och stansa hjärtan ur den med. Toppa med creme fraiche och lite röd rom.

Inget säger Alla Hjärtans Dag som rosa bubbel! Köp miniflaskor och låt gästerna dricka ur dem med sugrör, eller för all del magnumflaskor och häll upp i glas. Även vanligt rosévin funkar förstås fint. Vill du dekorera kan du lägga frysta jordgubbar i glasen, de fungerar också som isbitar och kyler vinet.

Hjärtformade chokladpraliner gör heller ingen ledsen när sötsuget sätter in.