Uppgradera hemmet med design outlet

Våren kommer med ny energi och nytt hopp! Blommorna blomstrar och skogarna kantas av blåsippor och vitsippor som glatt spricker upp mellan träd och stenar. Det ger oss alla en ursäkt att köpa lite nya möbler och piffa upp köket med lite nya maskiner, som en riskokare eller brödrost, för även om det inte är något fel på apparaterna vi har är det alltid fräscht att uppgradera hemmet. Vilken tur vi har då att Confident Living, en webbutik med fokus på stilfulla varumärken, har rea just nu.

Oavsett om du är på jakt efter nya utemöbler eller inredningsdetaljer som lampor, mattor och hyllor, så kan du gå in på Confident Living och utforska deras enorma utbud – Sveriges största möbelsortiment som dessutom är busenkelt att navigera. De erbjuder fri frakt på alla köp över 499 kronor och 30 dagars öppet köp.

Dagarna är över då vi behövde köra från butik till butik till butik och vandra ner för oändliga korridorer och göra anteckningar och försöka jämföra priser och utbud tills det snurrade i huvudet. Nu surfar vi bara in på webbutiken och klickar oss fram snabbt och enkelt. I huvudmenyn finner du Belysning och Lampor, Inredning, Kök och Servering, Möbler och Outlet. Vi gillar outlet-avdelningen! Där kan du dessutom gå in på outlet inom Hem och Inredning, Köksapparater, Matlagning, Möbler och Servering.

Confident Living gör det enkelt för oss alla att ha ett snyggt och stilfullt hem med produkter från hundratals varumärken. En stor del av utbudet är skandinaviskt, men de har också en fokus på italienska och franska varumärken.

Snygg dekoration till jul

Vi ska komma ihåg att det inte måste vara bara rött och grönt hemma när det är jul, och heller inte bara vitt och silver! Ta chansen och inred ditt hem på ett sätt som passar med din egen smak och dekorera med ting som reflekterar din personlighet och dina intressen. Låt oss säga att du älskar att resa och att New York är en av dina favoritstäder – varför inte köpa ett par schyssta svartvita posters på New York till vardagsrummet? Det spelar ingen roll om det är jul eller påsk, du måste inte ha en massa tomtar överallt.

Sedan kan man komplettera sin unika stil med ett par fina tomtar och en adventsljusstake i rött eller vitt, men det kan få vara ganska minimalt. Huvudsaken är att du inreder ditt hem på ett sätt som känns helt rätt för dig. Om du ska bjuda över vänner och familj över jul och nyår kan det vara trevligt att ha det fint hemma med lite nya detaljer! Det ger också hemmet en frisk fläkt som kan vara behövlig nu när många av oss spenderar lite extra tid hemma i år.

Konstälskarna hittar även posters med abstrakt konst i olika stilar, både i färg och svartvitt. Skrivmaskiner är ganska populära just nu, så varför inte snygga till vardagsrummet eller hallen med en poster på en häftig gammal skrivmaskin mot en vit bakgrund? Eller kanske ett botaniskt, organiskt motiv passar in bättre hemma hos dig. Kika på sajten och se vad som faller dig i smaken.

Ge kreativa gåvor denna jul

Många av våra läsare är kreativa personer som älskar konst och design. Låter det som du? Då skulle du säkert tycka att det vore roligt att ge kreativa gåvor till vänner och bekanta denna julafton. En kreativ gåva kan vara allt från väldigt billig – gratis, med andra ord – eller väldigt påkostad. Du kanske vill ge någon i familjen ett par snygga barstolar från Nordal i trä eller läder i häftig design eller trycka upp några posters baserade på din egen fotokonst?

Det finns inga gränser för vad du kan göra om du sätter igång i god tid! Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, så det är perfekt läge att börja förbereda de kreativa julklapparna för året. Vänta inte till sista minuten och ge dig ut i julvimlet på Åhléns för opersonliga klappar som böcker, strumpor, utemöbler till balkongen och scarves… Tänk till lite och skapa något unikt som kommer från hjärtat.

Om du målar dina egna tavlor kanske du vill fundera på att trycka upp art prints av dina favorittavlor? Det är ungefär som posters men av bättre kvalitet, vilket ger mer en genuin känsla och därför passar det perfekt till konst. Sedan kan man också rama in sina art prints för en väldigt fin julklapp, men man kan också ge bort ett print utan att rama in det. Kom ihåg att skriva din signatur nere i högra hörnet för att ge det en professionell look! Det är  definitivt en gåva som kommer att uppskattas av dina vänner och bekanta.

Snabblån – ett sätt att skaffa dröminredningen till ditt hem

De flesta av oss som är intresserade av inredning har vissa möbler som vi drömmer om att äga. Oftast är anledningen till att vi inte har skaffat dem än att de har en rejäl prislapp. Men faktum är att möbler som är dyra att köpa ofta håller bättre kvalitet och därför varar längre än billigare möbler. I en del fall kan de dyra möblerna till och med gå i arv till nästa generation.

Just precis den höga kvaliteten är en bidragande faktor till att det ändå är både prisvärt och smart att investera i kvalitetsmöbler. Så ju tidigare du köper dina drömmöbler, desto längre kan du använda dem.

Snabblån hjälper dig till de perfekta köpen

Kvalitetsmöbler kan du alltså köpa på auktion. Skulle det där riktiga fyndet dyka upp på en auktion, oavsett om det är online eller fysiskt är det dags att slå till! När du behöver snabba cash finns det snabblån att ansöka om. På Fair-laan finns snabblån från flera olika långivare sammanställda så du kan enkelt jämföra lånevillkor och ränta. Det du behöver göra är att välja det som ger dig bäst villkor. För att ansöka klickar du sedan på “Ansök nu”.

När du ansöker om snabblån behöver du visa att du är kreditvärdig eftersom det inte krävs någon säkerhet för snabblån. För att långivarna ska vara säkra på att du kan betala tillbaka beloppet du vill låna måste du kunna visa att du har en tillräcklig månadsinkomst. Behandlingen av din låneansökan är snabb, och om du godkänns som låntagare får du oftast pengarna utbetalda till ditt konto redan samma dag.

Snabblån kan du använda till vad du vill, till exempel inköp av kvalitetsmöbler. Skillnaden mellan snabblån och vanliga banklån är att snabblån har kortare återbetalningstid och oftast lite högre ränta. Det är oftast enklare att ansöka om ett snabblån och precis som namnet antyder är både behandlingen av ansökan och utbetalningen av pengarna snabbare än vid traditionella banklån.

Snabblån med låg ränta

Ofta förknippas snabblån med höga räntor. Det är inte alltid sant. Visst är räntorna högre än för lån med säkerhet, men det gäller även vid traditionella banklån utan säkerhet, så kallade blanco-lån. Det korta återbetalningstiden gör dock att den totala ränteutgiften inte måste bli jättestor. Din personliga ränta på ett snabblån kommer avgöras av din kreditvärdighet, och bestäms alltså när din ansökan behandlas av långivaren.

Marknaden för lån är idag väldigt stor i Sverige, och det finns många långivare som erbjuder snabblån. Det gör att du som låntagare kan välja en långivare som erbjuder villkor som passar just dig. Tänk på att ta med även avgifter för lånet vid din jämförelse, eftersom det kan påverka den totala kostnaden för ditt lån.

Många långivare ger ett preliminärt förhandsbesked online redan när du ansöker om lånet. På så sätt behöver du inte vänta onödigt länge på att få veta om din ansökan beviljas eller inte. Skulle det preliminära beskedet vara avslag finns det ett flertal andra långivare att ansöka hos.

Ett mikrolån kan bli startskottet för din konstsamling

Älskar du konst, men tycker att det verkar lite svårt att skaffa en egen konstsamling? Oroas inte, det är inte svårt alls när du har kommit igång. Om du är van att köpa planscher och rama in för att hänga på väggarna kommer du antagligen tycka att det är dyrt att köpa originalkonst. Men du måste inte köpa oljemålningar för hundratusentals kronor för att det ska vara konst. Det går att komma betydligt billigare undan. Men om du menar allvar med att samla konst gör du det mest rättvisa genom att tänka på samlandet som en hobby som du är beredd att lägga pengar på.

Om du hittar ett konstverk du bara måste ha, men det ligger utanför din budget just då kan du lätt skaffa dig ekonomiska möjligheter genom ett mikrolån. För att göra det enkelt för dig har Loanscouter redan samlat ihop och sammanställt information från flera aktörer på marknaden. Allt du behöver göra är att välja det som passar dig bäst och klicka på ansök-knappen.

white art gallery

Mikrolån ger dig snabbt pengar på kontot

Mikrolån är precis vad det låter som, det vill säga ett litet lån som har kort återbetalningstid. Det gör att du inte behöver betala ränta under lång tid och alltså kostar ett mikrolån inte dig speciellt mycket.
Du ansöker snabbt och enkelt om ett mikrolån från den långivare du har valt genom att klicka på Ansök-knappen. Då kommer du vidare till långivarens sajt eller till deras app. Ansökan tar inte många minuter att fylla i, och behandlingen av din ansökan är också supersnabb. Oftast får du svar inom några minuter, och om din ansökan godkänns har du pengarna på kontot samma dag, ibland så snabbt som inom en timme från godkännandet.

I bästa fall lyckas du hitta en långivare som låter dig låna pengar med ett mikrolån helt gratis. Det är alltså ett räntefritt mikrolån. När du jämför de olika långivarna är det viktigt att du tar med alla avgifter också, för även om själva mikrolånet är räntefritt kan det tillkomma avgifter och villkor som kan ställa till det för dig i värsta fall.

Oftast är det ganska små summor det rör sig om just vid mikrolån. 1500 till 2000 kronor är vanliga maxsummor, och mikrolånet är tänkt att hjälpa dig att täcka mindre utgifter som ska betalas akut. Behöver du större summor för ditt konstinköp finns det andra lån du kan använda dig av.

Låna pengar till större konstverk

När du har fått lite grepp om vad som är populärt just nu är det dags att ta nästa steg, och det är att börja leta efter de nästa stora namnen. Drömmen för alla konstsamlare är ju att hitta fantastiska verk av okända konstnärer till en rimligt billig peng.

I det här läget är det oftast lite större summor som behövs, och då förslår inte ett mikrolån riktigt. Istället kan du välja ett snabblån eller sms-lån. Då får du tillgång till större lånebelopp. Återbetalningstiden är fortfarande relativt kort, så även här slipper du alltför stora ränteutgifter.

Kontorsinredning

Ska ditt företag flytta till ett nytt kontor, och du ska vara med och inreda det? Eller ska du kanske skaffa dig ditt helt egna första kontor? Då behöver du tänka ett extra varv för att se till att inredningen blir snygg och lämplig för just ditt företag. Banquet.se har det mesta du behöver för att få till funktionella och snygga konferenslösningar och skrivbord.

Ergonomi

När det gäller kontorsinredning är ergonomi väldigt viktigt. Vi tillbringar mycket tid på jobbet och därför måste möblerna hjälpa oss i vårt arbete. Om du har möjlighet är det bra att låta medarbetarna prova ut sina egna unika stolar.

Höj och sänkbara skrivbord är en självklarhet på dagens kontor. Ordentligt med eluttag behövs vid varje skrivbordsplats, eftersom dagens kontor är fullt med mobiler, paddor och datorer som behöver laddas.

Loungedelen

Ja, eller fikahörnan som den kallades förr. Här är det inte lika viktigt med ergonomi, utan satsa på bekväma soffor och fåtöljer som inbjuder till avslappning och samtal. Några bord med stolar att äta vid behövs förstås också.

Kreativitet

Jobbar du på en startup eller ett annat företag där kreativiteten flödar är det troligt att en del av arbetet kommer att ske i loungedelen, så se till att det finns bord att ställa datorer på, och ordentligt med eluttag. Kanske är det också smart att sätta upp några whiteboards i närheten, så att man snabbt kan rita upp sina idéer. Whiteboards är för övrigt perfekta att ha på flera ställen på kontoret, så flera grupper kan vara kreativa samtidigt.

Hemmakontoret: nu i var mans hem

Eller ja, åtminstone i mångas hem. Under våren som gick var det många som började arbeta mer hemifrån. Vi tror att det är ett beteende som kommer fortsätta, vi kommer arbeta mer hemifrån framöver, om än inte på heltid.

En sak som man upptäcker när man börjar arbeta i hemmet är att det sällan finns en riktigt bra arbetsplats. Visst går det bra att sitta och arbeta vid köksbordet, i soffan eller rent av i sängen under en period. Men om du kommer arbeta hemma regelbundet under en längre tid framåt kan det vara klokt att investera i en ordentlig arbetsplats.

Att skaffa en arbetsplats hemma behöver inte vara speciellt utrymmeskrävande, och om du tänker smart går det att gömma undan arbetsplatsen ganska väl. Skaffa ett bordsstativ som går att höja och sänka och välj sedan en bordsskiva du gillar. Bor du litet kan du med fördel välja en smalare bordsskiva och inte en fullstor skrivbordsskiva.

För att kunna gömma undan jobb-prylar behöver du någon form av stängd förvaring. Snygga askar med lock, tillräckligt stora för att rymma din laptop, hörlurar och eventuella jobbpapper, kan du placera i en bokhylla och vips så syns det inte att det är en arbetsplats. När du inte jobbar vid bordet kanske det är ditt sminkbord, eller en extra arbetsyta vid matlagning.

Bra belysning är viktigt när du jobbar, även hemma. Antingen placerar du ditt arbetsbord där du redan har bra ljus, eller så skaffar du en lampa. Det finns flera snygga klämvarianter som är enkla att flytta runt vid behov.

Mitt eget hem

Är det någon som känner igen sig i tanken att alla andras hem har mycket snyggare inredning än det egna hemmet? Alla andra har tänkt på smarta detaljer och liknande som ser så bra ut, men hemma känns det inte alls lika bra. Det finns verkligen inredning för varje hem bara man vågar tänka lite annorlunda. Våga prova och skulle det absolut inte bli bra går det alltid att återgå till hur det var innan man gjorde en förändring.

 

Det som är viktigast är att det blir trivsamt för en själv. Ingen annan ska komma och berätta vad som är dåligt, fult eller inte bra. Dom ska ju inte bo där, utan man bor ju själv i det egna hemmet. Fundera ut lite vad du själv tycker om då det kommer till färger, mönster och former. Är det kanske något som passar lite bättre än något annat? Prova då och skapa inredning som är i din smak.

 

Inspiration går att få från många sidor på internet, tidningar och liknande som kan ge förslag. Man behöver inte kopiera rakt av utan uppmärksamma olika färgkombinationer som man aldrig tänkt på tidigare, eller någon annan detalj som man verkligen fastnar för. Vill man ta hjälp och få fart på inredningen går det att fråga vänner eller anlita någon som jobbar med det varje dag. På så sätt går det att göra en stor förändring som man sedan allt eftersom kan förändra till sitt eget uttryck. Hur kommer ditt hem till slut att se ut om du får bestämma?

Ge bort roliga presenter

När någon fyller år eller till jul kan det alltid vara svårt och komma på en bra present att ge bort. Vad ska man hitta på, vad kan passa? Ofta är det kul och kunna ge bort något väldigt personligt som överraskar och passar riktigt bra. Men den svåra frågan är alltid vad just det skulle kunna vara. Att ge bort utrustning till köket brukar alltid uppskattas av många, en bra stekpanna eller kastrull kommer alltid till användning. Dock behöver sakerna inte alltid vara i de klassiska färgerna, utan kan vara i glada färger som verkligen ser till att liva upp.

 

Det kan vara i diskreta färger eller glada paljett färger. Fundera lite på hur köket hos personen ser ut och vilken färg som skulle kunna passa in. En riktigt snygg kastrull behöver inte ens stå i ett skåp utan kan med fördel stå framme på spisen som en extra detalj i köket.

 

Den som tar emot presenten kanske själv har tittat lite på olika färger men inte vågat ta steget och köpa själv. Saker till köket är dessutom något som man ofta tänker behövs men kanske inte riktigt unnar sig själv. Fundera därför ut något extra roligt och snyggt, det behövs garanterat i alla hem. Svårast kan nästan vara att välja något bra eftersom det finns ett så otroligt stort utbud att välja mellan. Vad av alla saker ska man faktiskt välja och köpa? Oavsett lär det bli en väldigt uppskattad present.

Skapa ett personligt och tilltalande kök

 

Köket är ett rum där många tillbringar mycket tid. Man lagar flera måltider varje dag och äter tillsammans med familjen. Då sitter man och pratar om dagen som har varit och planerar framåt. På helgen kanske man samlas för att spela sällskapsspel och ha en trevlig stund med lite godis. Avslappnat och trevligt där man skapar minnen för livet. Eftersom att det blir så mycket tid i detta rum faller det sig dessutom naturligt att det ska inredas trivsamt så att man kan umgås på ett härligt sätt med varandra.

 

Var därför inte rädd att skapa ett personligt och trevligt utrymme bland alla kastruller och stavmixers. Något som många kök kan sakna är konst på väggarna. En tavla, plansch eller liknande fungerar på samma sätt som i alla andra rum. Sätt upp något som tilltalar just er familj. Det kan vara fotografier som ni själv har tagit eller kartor över städer som ni tillsammans har besökt.

 

Många tänker att ett kök ska vara stilrent och avskalat, men känslan att komma in i ett riktigt ombonat kök är ändå något speciellt. Använd er av ljusstakar och ljuslyktor som kan tändas för att skapa ett stämningsfullt ljus då det börjar bli lite mörkare utomhus. Små saker och detaljer som gör att ett kök verkligen känns som hemma. Har man barn kan det vara ett perfekt ställe att sätta upp teckningar på. Prova att göra köket mer personligt och invänta vad nära och kära kommer att säga!