Dekorativ interiör

Det finns många sätt att skapa en dekorativ interiör på och här tar vi upp några tips.

Skapa en färgpalett

Om man vill att hela bostaden ska bli enhetlig kan det vara klokt att skapa en färgpalett som man tar med till varje rum. Om paletten innehåller grått, svart och vitt kan man låta färgerna te sig på olika sätt i varje rum för att få fram variation och detaljer.

Ge bostaden takhöjd

Ett av de allra bästa tipsen för att skapa en vacker interiör är att ge rummet mer rymd och höjd. En vertikal panel istället för en horisontell hjälper till. Stora speglar älskas ofta av arkitekter eftersom de låter rummet spegla sig och genom det får rummet också flera dimensioner. Om man kan är det också bra att välja låga möbler. På så sätt får rummet än högre takhöjd.

Använd tyger

Tyger kan användas till mycket. När det gäller att ge en bostad en dekorativ interiör kan det vara klokt att välja gardiner, dukar och kuddar som matchar till både kulör och material. Även mattor och väggbonader är viktiga här. En markis utanför dörren, ett tygdraperi i bokhyllan och ett sängöverkast i skönt material – sedan är dekorationen komplett.

Det man älskar sätter man på bordet

Om man har en eller flera saker man verkligen gillar bör man se till att de också syns när man möblerar och dekorerar sitt hem. Det är de här sakerna man vill att både man själv och gästerna ska se och diskutera kring.

Investera i en soffa

Om du vill ha en soffa i hemmet bör du vara beredd att lägga pengar på den. Satsa på en skön soffa som håller, och som är praktisk. Även om du älskar sammet behöver hela soffan inte vara i det materialet. Sätt istället de dyrare tygerna på mindre saker som kuddar, fotpallar och dynor.