Tag vara på ljuset som återvänder

Nu i början av mars känns det kanske inte som ljuset är på väg tillbaka, eftersom vi har snöfall, halka och vintervindar. Men håll ut, det blir ljusare och ljusare och rätt som det är så är vi mitt i våren och försommaren!

Fast innan vi kommer så långt kan det vara smart att göra så mycket som möjligt för att faktiskt ta till vara på ljuset vi har. Det första vi vill slå ett slag för är att putsa fönsterna. Inget är så avslöjande som det första vårljuset som försöker leta sig in genom vintersmutsiga rutor. Så, fram med hink och skrapa, och tvätta dina fönster!

Byt till en ljusare färgskala

Med rena fönster kommer du upptäcka att du får in ännu mer ljus. Ta det som en start för att plocka undan de murriga och mustiga vinterfärgerna, för att istället satsa på ljusare färger som hjälper vårljuset att få fäste.

Byt gardiner och prydnadskuddar till ljusare varianter, och helt plötsligt kommer ditt hem kännas som nytt. Kanske är det också dags att slå till på ett nytt stilrent soffbord för att få vardagsrummet ännu härligare och mer ombonat. Det finns mängder med varianter att välja mellan, så det är bara din smak och förstås tjockleken på din plånbok som avgör vad du ska välja.

Nya ljusare, mattor och plädar ger också de ett vårigare intryck. Matcha dem med övrig textil för att få en röd tråd som binder ihop hela din inredning och får den att kännas genomtänkt.

Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Äntligen, säger vi! Nu är det tid för tulpaner, och vem blir missnöjd med det? Ingen! Köp hem buketter med de gnissligt våriga blommorna och låt ditt hem fyllas av färg och ett löfte om vår! Numera har tulpaner blivit något av en blomsterkändis, och det finns inte bara mängder med färger att välja mellan, utan hur många varianter som helst!

Tulpaner med fyllda blommor, franska tulpaner som hänger med huvudet, tulpaner på lök… ja, möjligheterna är oändliga. Ge dem ett nytt snitt, och ställ dem i rumstempererat vatten. Byt vatten varannan dag för att dem så lång livslängd som möjligt. Tulpaner på lök ställer du med vatten en bit upp på löken, men dränk dem inte.