Vinterbona ditt hem och välkomna de mörka månaderna

Nu när den mörka årstiden väller in över landet är det verkligen hög tid att vinterbona ditt hem. Gör det så mysigt som möjligt, så underlättar du för dig själv att stå ut under perioden som ligger framför oss. Om du har ett hem som känns välkomnande och som verkligen får dig att må bra varje gång du öppnar dörren kommer mörkret och kylan påverka dig mindre.

Det kanske låter dyrt, svårt och jobbigt att vinterbona, men så behöver det inte alls vara. Det finns många enkla och prisvärda knep att ta till för att med små medel skapa ett hem som håller dig varm och på gott humör genom hela vintern.

Byt motiv i dina ramar

Det här är ett busenkel men väldigt effektiv sätt att få en ny känsla hemma. Köp snygga posters online, rama in dem och häng upp. Välj motiv som påminner dig om sommaren (som kommer komma igen, vi lovar, även om det tar ett tag), eller höst-vintermotiv som ger en hemtrevlig känsla och hjälper till att skapa ett mysigt och ombonat hem.

Självklart kan du istället köpa fler tavlor, och utöka din samling av vägghängd konst. Besök en loppis och se om du hittar något du gillar. Återbrukad konst är både klimatsmart och ger ditt hem en unik touch.

Ös på med textil

Hösten och vintern är plädarnas och filtarnas tid! Placera filtar inom räckhåll från soffor och fåtöljer, så det är lätt att svepa dem om dig när du behöver tina upp lite. En eller ett par plädar kan du också använda som ett snyggt överkast på sängen. Välj olika material och mönster för att ge ett levande intryck. För att det inte ska bli alltför spretigt så kan det vara smart att låta små detaljer eller någon färg knyta ihop dem.

Har du balkong eller uteplats? Strålande! Du behöver verkligen inte sluta använda den bara för att det är kallt. Med ett par plädar svepta runt dig är det supermysigt att sitta ute och dricka en kopp te eller kaffe, fastän hösten har dragit in. När du inte använder uteplädarna kan du förvara dem i en korg innanför uteplatsdörren. På det sättet blir de också en inredningsdetalj även när de inte används.