Ge ditt kök ett lyft med superknepet

Det finns ett superknep när det gäller inredning. Det funkar lika bra i alla rum, och det är alltid effektivt. Vad vi pratar om? Plocka undan allt! Allt? ALLT!

Det här är det första din stylist kommer säga inför en fotografering eller försäljning. Och vi vet inte hur många gånger vi har hört om det stylade slutresultatet “Varför har vi inte det såhär jämt?”. Så varför inte passa på såhär inför sommaren och ta tag i det där och få ett härligt och inbjudande kök?

Just i köket gör det här knepet oftast en enorm skillnad. Eftersom vi använder vårt kök så mycket, det är ju inte för intet som det kallas husets hjärta, tenderar det också att fyllas på av saker som ställs och läggs där det finns plats och för att “det här är bra att ha framme”. Att ta en rejäl rensning och verkligen fundera igenom vad som ska få lov att stå framme alltid och vad som ska plockas fram vid användning är en bra början på att få ett kök som är trevligare och lättare att använda.

Sätt igång!

Ställ undan allt som står på plana ytor i köket. Ställ disken där den ska vara, flytta kaffebryggaren, de gamla tidningarna, fruktskålen och brödrosten, ja plocka undan allt helt enkelt. Ställ sakerna där du inte ser dem och städa av alla ytorna. Titta sedan på köket., och fundera på vilka saker du verkligen måste ha framme, både av praktiska skäl och för att det inte ska kännas kalt.

Mjuka upp genom att skaffa och ställa in levande örter i kruka. Placera vackra stilleben, kanske i form av några snygga skärbrädor, som ögonfångare. Vackra flaskor med olja och vinäger, och kanske en pepparkvarn pryder sin plats vid spisen. Snygga och vassa knivar är ett oumbärligt tillbehör, men se till att de sitter i ett snyggt knivställ när de inte används.

Men resten av grejerna då?

Ställ in dem i skåp! Saker du inte använder jätteofta, eller grejer som helt enkelt inte är snygga, kan du ta fram när du faktiskt ska använda dem. Annars står de bättre gömda. Saker du använder relativt ofta ska du ställa då att du lätt kan plocka fram dem, och de andra kan få stå lite längre in i skåpen.

Är det saker som är snygga men du inte använder kan du fundera på om du inte ska ta och sälja dem istället för att ställa dem i ett skåp. Kanske skulle de kunna få ett nytt liv och göra någon annan gladare?