Omvandla källaren till ett spa

Lyxen att gå på spa regelbundet är det många som drömmer om. En avkopplande behandling, en fridfull spa miljö eller att bada bastu kommer att avlägsna spänningar i kroppen och får dig att slappna av. 

Vad skulle du då säga om du hade ett anpassat spa hemma i källaren? Att omvandla oanvända utrymmen i hemmet behöver inte vara särskilt kostsamt och med några investeringar kan du lyxa till det med spa, närhelst du vill. 

Spabad eller bastu?

Innan du planerar hur du ska inreda ditt spa och renovera lokalen, är det viktigt att du funderar på vad du kommer att använda mest och vad du uppskattar mest när du går till ett riktigt spa. De flesta uppskattar en avkopplande stund i ett spabad eller bastu, vilket gör dem till ett mer populärt val när folk inreder ett spa på hemmaplan.

Beroende på hur utrymmet ser ut kan det vara värt att kika på antingen ett spabad eller bastu. Bastu är vanligtvis en mindre kostsam investering och är enklare att montera. Ett Spabad är dock ett väldigt fint inslag och väldigt avkopplande. Ha dock i åtanke att det kommer att kosta en aning att driva spabadet, då det kräver ganska mycket vatten.

Inredning 

Vad som gör spa så trevligt är atmosfären och för att ge rummet en avkopplande känsla är det just detta som du ska ha i åtanke när du väljer ut passande inredning till ditt hemmaspa. Ljusslingor, växter och möbler har stor betydelse för vilken känsla du får när du använder ditt hemmaspa. När rummet är klart är det bara att bjuda in dina nära och kära för en avkopplande spakväll på hemmaplan!