Skapa ett eget hemmagym

För att träna behöver du inte lägga stora summor pengar på redskap, maskiner, gymkort och andra träningsgrejer. Utan istället kan du skapa ett hemmagym, det förmodligen med saker som du redan nu har hemma utan att du egentligen vet om det eller tänker på det. Det enda som du kan behöva köpa är en yogamatta eller liknande för att inte skada knän, fotleder, handleder och andra kroppsdelar. 

Vill du hemmaträna men känner att din egen kroppsvikt inte räcker, men samtidigt inte vill eller har råd med att köpa nya redskap, kan du alltid använda olika konserver, mjölkpaket, böcker, fyllda väskor eller liknande som vikter. Se bara till att du får ett stadigt grepp om din vikt. Kan du tänka dig att investera i riktiga redskap för att få en “riktig” vikt hemma är en kettlebell eller hantel ett bra redskap som inte tar mycket plats. 

Bygg muskler och spara tid

Att träna hemma gör inte bara att du bygger muskler – du sparar även tid genom att du redan är på gymmet. Dessutom kan du träna medans du gör annat. Sätt på en serie och träna samtidigt, eller träna under tiden som morgonkaffet tillreds i din snygga kaffebryggare och riset kokar i din effektiva riskokare. Även om du bara har tio minuter över är det bättre än inget. 

Nu kanske du tror att det inte finns så mycket variation när det kommer till hemmaträning. Men så är inte fallet. Det finns en mängd olika träningspass på YouTube du kan följa, och genom att googla “övningar för hemmaträning” får du fram fler resultat än du kan räkna till. Detta gör att du kan träna olika muskler och träningsformer hemma, utan att behöva betala eller spendera tid på att pendla till och från gymmet.