En Hallandshelg i matens tecken

Sätt lite guldkant på tillvaron och boka in en helg i Halland. För lite extra lyx låter du hela helgen gå i matens tecken. Just i Halland finns det mängder med smultronställen för den som är intresserad av mat och dryck.

Boka boende på ett charmigt hotell Halmstad så har du ett perfekt utgångsläge för helgens begivenheter.

Fyll magen med bullar och kakor

Vem kan vara på dåligt humör när man äter bullar och kakor? Ingen vi känner i alla fall, och verkligen inte när det är bakverk från Feldts bageri. Bakverken finns både på bageriet och på Tivolikiosken. På den senare kan du dessutom köpa My Feldts konstverk både som prints och som tryck på emailjmuggar, termosar, tygkassar och en massa annat.

Frukost i Slöinge

Efter en god natts sömn kan du ta dig norrut mot Slöinge. Här passar du på och köper frukost på Solhaga Bageri, och dricker en kopp kaffe från Slöinge rosteri.

Innan du åker vidare passar du förstås också på att besöka Siafglass som ligger alldeles bredvid motorvägen. De har fabriksförsäljning av både glassbyttor och lösglass i strut.

Pizzacentrum i Falkenberg

Ytterligare en bit norrut ligger Falkenberg. Här finns något av ett pizzacentrum. Mitt inne i staden finns Lilla Napoli som precis som namnet antyder gräddar napoletansk pizza med mjuk och fluffig deg och olika fyllningar.

Lite utanför Falkenberg, i Skrea Backe, har Lisa Lemke en pizzakrog i sin trädgård. Här är det tunna, krispiga pizzor med rötterna i Rom som serveras. Givetvis även här med massor med spännande och läckra fyllningar.