Ett mikrolån kan bli startskottet för din konstsamling

Älskar du konst, men tycker att det verkar lite svårt att skaffa en egen konstsamling? Oroas inte, det är inte svårt alls när du har kommit igång. Om du är van att köpa planscher och rama in för att hänga på väggarna kommer du antagligen tycka att det är dyrt att köpa originalkonst. Men du måste inte köpa oljemålningar för hundratusentals kronor för att det ska vara konst. Det går att komma betydligt billigare undan. Men om du menar allvar med att samla konst gör du det mest rättvisa genom att tänka på samlandet som en hobby som du är beredd att lägga pengar på.

Om du hittar ett konstverk du bara måste ha, men det ligger utanför din budget just då kan du lätt skaffa dig ekonomiska möjligheter genom ett mikrolån. För att göra det enkelt för dig har Loanscouter redan samlat ihop och sammanställt information från flera aktörer på marknaden. Allt du behöver göra är att välja det som passar dig bäst och klicka på ansök-knappen.

white art gallery

Mikrolån ger dig snabbt pengar på kontot

Mikrolån är precis vad det låter som, det vill säga ett litet lån som har kort återbetalningstid. Det gör att du inte behöver betala ränta under lång tid och alltså kostar ett mikrolån inte dig speciellt mycket.
Du ansöker snabbt och enkelt om ett mikrolån från den långivare du har valt genom att klicka på Ansök-knappen. Då kommer du vidare till långivarens sajt eller till deras app. Ansökan tar inte många minuter att fylla i, och behandlingen av din ansökan är också supersnabb. Oftast får du svar inom några minuter, och om din ansökan godkänns har du pengarna på kontot samma dag, ibland så snabbt som inom en timme från godkännandet.

I bästa fall lyckas du hitta en långivare som låter dig låna pengar med ett mikrolån helt gratis. Det är alltså ett räntefritt mikrolån. När du jämför de olika långivarna är det viktigt att du tar med alla avgifter också, för även om själva mikrolånet är räntefritt kan det tillkomma avgifter och villkor som kan ställa till det för dig i värsta fall.

Oftast är det ganska små summor det rör sig om just vid mikrolån. 1500 till 2000 kronor är vanliga maxsummor, och mikrolånet är tänkt att hjälpa dig att täcka mindre utgifter som ska betalas akut. Behöver du större summor för ditt konstinköp finns det andra lån du kan använda dig av.

Låna pengar till större konstverk

När du har fått lite grepp om vad som är populärt just nu är det dags att ta nästa steg, och det är att börja leta efter de nästa stora namnen. Drömmen för alla konstsamlare är ju att hitta fantastiska verk av okända konstnärer till en rimligt billig peng.

I det här läget är det oftast lite större summor som behövs, och då förslår inte ett mikrolån riktigt. Istället kan du välja ett snabblån eller sms-lån. Då får du tillgång till större lånebelopp. Återbetalningstiden är fortfarande relativt kort, så även här slipper du alltför stora ränteutgifter.