Ta med leken hem

Har du varit på ett lekland med ditt barn nyligen? Då vet du säkert hur lycklig barnet var när han eller hon sprang omkring där på leklandet och hade massa saker att göra. Men att åka till ett lekland varje dag eller helg kan vara problematiskt både ekonomiskt och logiskt. Därför kan du skapa ett eget lekland hemma. 

Du kanske inte har ett lika stort hus eller lägenhet som leklandet är – men du kan fortfarande göra din egen version av leklandet. Då behöver du inte åka till leklandet och betala inträde varje gång. Nu kan du ha ett lekland med ett eget bollhav hemma! Det kanske inte blir exakt samma sak som i leklandet – men det är bättre än inget. 

Hemmaversion av lekland

Har ni plats för en rutschkana, en liten studsmatta eller något annat som också finns på det lekland ni besökte så är det jättebra. Men har ni inte den platsen så kan det kännas som att det är svårare att göra en hemmaversion av leklandet. Men det går – du behöver bara låta fantasin flöda och kompromissa med ditt barn. 

Gör om sängen till en koja, barnrummet till en labyrint eller trappan till en klättervägg. Självklart behöver du ha koll på barnet så att ingen skada sker, men det behöver du ju ha även på leklandet. Så vill ditt barn åka tillbaka till leklandet men ni av någon anledning inte kan så är det fullt möjligt att stanna hemma men ändå leka på samma sätt!