Pigga upp ditt kök!

Alla vet att det är i köket den bästa festen är på hemmafesterna. Men hur är det resten av tiden, då? Är ditt kök hemmets hjärta, eller är det mest ett rum där du pliktskyldigt lagar mat och sedan så fort som möjligt smiter ut ur?

Om det är så att du inte riktigt trivs i ditt kök är det definitivt dags att göra något åt det! Det går inte an att ha ett helt rum i ditt hem där du inte vill vara, och speciellt inte köket. Ett trivsamt kök lånar ju sin atmosfär till hela hemmet.

Först och främst – bra utrustning

Det absolut viktigaste i köket är förstås att det finns all utrustning som du behöver. Kökets primära syfte är ju faktiskt matlagning. Spis, kyl och frys är ofta ganska dyra, så om de du har fungerar finns det det andra, billigare sätt att göra ditt kök mer funktionellt.

Kanske ska du unna dig en av alla stilrena mikrovågsugnar som finns nu? Ofta är mikrovågsugnen en ganska ful och otymplig pjäs som har hängt med länge. Skaffa en ny, och ge köket ett lyft.

En snygg och bra kaffemaskin är också en smart grej att skaffa om du inte redan har det. Med gott kaffe börjar varje dag bättre. Med en snygg kaffemaskin är det dessutom trevligt att vara i köket och dricka den. Om du vill ha en filterbryggare eller en poddbryggare bestämmer du själv, båda finns i snygga designer.

Därefter – pryd väggarna

Ett kök är ofta utsatt för hårt slitage. Matlagning genererar matos som innehåller fett och det missfärgar lätt väggar och tak. Så om det behövs – måla om köket! Det ger en helt ny och mycket fräschare känsla till rummet. Kanske sätter du hellre upp tapet efter att ha rengjort väggarna ordentligt, för att få en mjukare och livligare atmosfär.

Tavlor på väggarna är nästa steg. Välj vackra, rofyllda motiv. Om du vill kan du hålla dig till livsmedelsmotiv, men det är absolut inget måste. Drömmer du om att resa till exotiska platser väljer du sådana motiv, så kan du få inspiration även när du äter eller lagar mat.