Konst från olika tidsperioder

I dag har det blivit modernt att inreda bostäder med både gamla och nya saker. Så är också fallet med konst. En nytillverkad poster kan hängas upp bredvid en gammal oljemålning och antika möbler ställs i samma rum som soffor från IKEA. Men kan man verkligen inreda så här?

Släktklenoder och nytillverkning

Det är faktiskt inte alls särskilt ovanligt att man blandar konst och möbler från olika tidsperioder. Det kan till exempel handla om att man ärver olika typer av möbler eller tavlor. Arvegods som har en innebörd för en vill man ofta ha framme, men det är inte säkert att man vill byta ut hela sitt möblemang för det. I många fall går det alldeles utmärkt att kombinera ett modernt hushåll med äldre konstföremål. Det kan rentav ge lite extra känsla för vem det är som bor i den aktuella bostaden. Moderna hem utan någon kost eller liknande på väggarna kan ofta se kala och opersonliga ut. Vissa gillar det, andra inte. De allra flesta vill nog dock att man ska kunna se vem som bor i ett hus, om det är en barnfamilj eller inte, om det finns husdjur och vad de som bor där tycker om.

Modern konst

Det finns självklart inte bara gammal konst. Tavlor och skulpturer som skapas nu har en modern touch och kallas ofta för modern kost. Det finns för det mesta inga direkta motiv i målningar och skulpturerna kan se ut som vad som helst, men det är likväl konst för den som gillar det. Om man tycker att oljemålningar ser tråkiga ut kan en regnbågsfärgad droppe som hänger på väggen, eller en röd glasskulptur vara precis den form av konst som passar in i den aktuella bostaden. Det kanske är just det moderna intrycket som behövs för att hemmet ska kunna kännas och bli komplett.