Hemmakontoret version 2.0

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut, och ett nytt arbetsår är i antågande. För många av oss verkar det bli ännu ett år med distansarbete, åtminstone på deltid. Så det där temporära hemmakontoret vi har haft det senaste året kanske ändå ska göras om till version 2.0 som är både bättre, snyggare och lite mindre temporärt. 

Köksbordet och soffan i all ära, men ett ordentligt skrivbord gör oerhört mycket för kroppen och ergonomin. det finns flera höjbara bord online, välj ett som passar din lägenhet och dina behov. En skrivbordsstol är också en vettig investering, för så mycket tid som vi faktiskt tillbringar sittande framför datorn, även om det är hemma, gör att vi behöver en stol som hjälper oss. 

Inte bara funktion

Ett bra skrivbord och en vettig stol är förstås bara en aspekt, nämligen funktion, av hemmakontoret version 2.0. Minst lika viktigt är form, för det är ändå ditt hem vi pratar om. 

Även om du bor så att du inte har ett dedikerat arbetsrum går det att kombinera form och funktion. Om du målar skrivbordet i en färg som matchar resten av din inredning sticker det inte ut lika mycket som om det är i originalutförande. Skrivbordsstolen piffar du lät till med ett nytt tyg, och vips så går det lättare att gömma kontoret, trots att det är uppgraderat. 

Ta inte med dig jobbet hem

Bland det svåraste med att jobba hemifrån är att släppa jobbet när arbetsdagen är slut. skaffa snygg förvaring och ställ på skrivbordet. När du har jobbat klart lägger du ner allt som har med jobbet att göra i lådorna, och så kan du “gå hem”.