Spa i källaren

Det är inte alltid man har tiden att faktiskt ta sig till ett spa eller gym för att kunna varva ner och prioritera sin hälsa. Måsten i vardagen eller ett ganska belastande jobb kan göra det svårt att hitta tid att ta hand om sig själv. 

Men om du har plats i hemmet så kan du faktiskt råda bot på detta genom att inreda ett särskilt rum som är anpassat för att du ska kunna varva ner på egen hand eller tillsammans med dina nära och kära, vad passar då inte bättre än att investera i ett riktigt spa i källaren. Du kan då ha spa weekend varje vecka, utan att det kostar skjortan eller du behöver ta dig någonstans.

Vad behöver man köpa?

Första steget är att ta reda på hur stort utrymmet är och om det är anpassat för att du ska kunna installera ett spabad eller kanske bastu? Det är viktigt att rummet och väggarna är behandlade för att det inte ska inträffa några fuktskador och för att du ska kunna koppla av i badet med gott samvete. 

Fokusera på detaljer

Resten handlar om detaljer och med små medel kan du sedan förvandla det oanvända rummet i källaren till en plats som du kommer använda ofta. Mycket av inredningen kan du också hitta på second hand, vilket kommer dra ner kostnaden för renoveringen avsevärt. Köp ett par fina korgmöbler, några plantor och detaljer som ger rummet ett spalikt intryck. Sedan är det bara att krypa ner i badet och njuta av lite egentid och avkopplande musik i bakgrunden.