Dekorera väggar

Det har blivit standard med vita, rena väggar. Men det är inte alltid så roligt att titta på. Rummet blir kallt, opersonlig och det kan nästan kännas som att vara på ett sjukhus. Men hur gör man för att dekorera väggarna?

Tavlor, affischer och foton

De allra flesta som känner att en vägg är lite för kal väljer att dekorera den med olika tavlor och posters. Det kan vara motiv man gillar eller som betyder något extra för den som har tavlan. Ett annat sätt att dekorera en vägg som också blir lite mer personligt är genom att hänga upp foton. Man kan antingen hänga dem på olika linor, eller köpa ramar till dem. Foton går lätt att byta ut när man känner för det och man kan också skapa kollage på enkla sätt.

Fototapet

Ett annat, lite större och svårare sätt att dekorera en vägg är genom att sätta upp en fototapet. Det är helt enkelt som ett fotografi som klistras upp och täcker hela väggen. Det finns flera olika motiv att välja mellan och man kan också använda egna bilder om man vill. Det krävs dock att de har relativt hög upplösning för att de ska göra sig bra som tapet på en större vägg.

Väggstickers och måleri

Det går också utmärkt att måla olika dekorativa mönster på väggen. Antingen kan man använda stenciler och måla efter dem, eller så målar man på fri hand. Om man vill slippa kladda med färger kan man också köpa olika stickers som fäster på väggen med klister. Det går lätt att ta bort dem och de lämnar inga fläckar om man vill ta med dem när man flyttar eller liknande. Allra bäst passar de på en enfärgad vägg, men om det bara är svaga mönster kan de också fungera för lite extra dekoration.