Lägenhetskonst

Om man bor i en lägenhet har man ofta inte samma inredningsmöjligheter som när man bor i ett eget hus. Man kan för det mesta inte måla hur man vill. Då kan det bli nödvändigt att använda sig av olika tavlor för att förändra en väggs utseende. Det kan till exempel handla om att man hänger upp flera tavlor i formation på en och samma vägg. Antingen kan tavlorna tillsammans bilda ett motiv som är uppdelat på flera bilder, eller så har varje tavla ett enskilt motiv. Om tavlorna har olika motiv är det dock viktigt att de alla passar ihop på ett eller annat sätt. De kan till exempel ha samma tema, samma färger eller likna varandra på annat sätt.

Stora tavlor på stora väggar

Om lägenheten har en stor vägg passar det ofta att hänga en tavla av större mått på den. Över en soffa kan det till exempel passa att hänga en tavla som är lika stor som soffans rygg som plockar upp färgtoner från rummet. Då får man en snygg och enhetlig hörna, samtidigt som man gömmer en kanske tråkig eller ful vägg. Om man istället vill ha små tavlor bör man se till att man har flera stycken. En liten tavla på en stor vägg ser ofta mycket konstigt ut och det kan många gånger vara bättre att inte hänga upp någon tavla alls.

Masker och annat pynt

Om man har varit ute och rest eller samlat på sig olika souvenirer kan de också användas för att dekorera en eller flera väggar i lägenheten. De ger ett personligt intryck och kan också skapa diskussionsämnen när vänner och bekanta kommer på besök. Huruvida alla tycker att det är konst är en diskussionsfråga, men så länge den som bor i bostaden gillar pyntet är det en konst för den personen.