Paviljong och arkitektur

Olika former av paviljonger är idag väldigt vanligt att man pryder sin trädgård eller uteplats med. Den är dels praktisk, då taket gör det möjligt att använda utrymmet även när vädret är sämre, samtidigt som paviljongen är ventilerande byggd, för att kunna brukas även när vädret är väldigt varmt och kvavt.

Vad är en paviljong?

En paviljong är en mindre fristående byggnad, som avskiljer sig från huset. De är vanligt förekommande inom äldre arkitektur, även om paviljonger blir en allt vanligare tillbyggnad på nyare fastigheter. Inom konst är paviljonger även vanligt förekommande, framförallt inom målningar och arkitektur. 

Under namnet paviljong faller även lusthus, samt tillfälliga byggnader som tält eller liknande. Perfekt att sätta upp under utomhus festligheter eller som ett säsongstält, som ger dig tak över huvudet i händelse av regn.

Köp av paviljong till trädgården 

Du som har en trädgård kommer att få mycket nytta av en paviljong. De kan antingen byggas fristående på gräsmattan, som ett praktiskt uterum som du kan bruka. Perfekt att placera nära vatten, där du har fin utsikt och skydd från dåligt väder. Men de kan även köpas som ett tält eller med liknande konstruktion, som är enkel att montera och demontera. 

Fördelen med en paviljong är många. Den ger trädgården en väldigt gemytlig känsla och då de flesta konstruktioner är tillverkade av robusta material, är de lättplacerade och enkla att inreda efter din smak och tycke. Du kan även välja hur isolerad paviljongen ska vara och hur öppen konstruktion som du föredrar. Ett extra uterum i trädgården är perfekt om du vill kunna använda din lediga tid utomhus, på ett bekvämt sätt. Smycka sedan paviljongen med passande konstobjekt och detaljer, som ger utrymmet en bättre helhetskänsla.