Hemmakontoret: nu i var mans hem

Eller ja, åtminstone i mångas hem. Under våren som gick var det många som började arbeta mer hemifrån. Vi tror att det är ett beteende som kommer fortsätta, vi kommer arbeta mer hemifrån framöver, om än inte på heltid.

En sak som man upptäcker när man börjar arbeta i hemmet är att det sällan finns en riktigt bra arbetsplats. Visst går det bra att sitta och arbeta vid köksbordet, i soffan eller rent av i sängen under en period. Men om du kommer arbeta hemma regelbundet under en längre tid framåt kan det vara klokt att investera i en ordentlig arbetsplats.

Att skaffa en arbetsplats hemma behöver inte vara speciellt utrymmeskrävande, och om du tänker smart går det att gömma undan arbetsplatsen ganska väl. Skaffa ett bordsstativ som går att höja och sänka och välj sedan en bordsskiva du gillar. Bor du litet kan du med fördel välja en smalare bordsskiva och inte en fullstor skrivbordsskiva.

För att kunna gömma undan jobb-prylar behöver du någon form av stängd förvaring. Snygga askar med lock, tillräckligt stora för att rymma din laptop, hörlurar och eventuella jobbpapper, kan du placera i en bokhylla och vips så syns det inte att det är en arbetsplats. När du inte jobbar vid bordet kanske det är ditt sminkbord, eller en extra arbetsyta vid matlagning.

Bra belysning är viktigt när du jobbar, även hemma. Antingen placerar du ditt arbetsbord där du redan har bra ljus, eller så skaffar du en lampa. Det finns flera snygga klämvarianter som är enkla att flytta runt vid behov.