Anordna en kick-off för arbetslaget

Ett arbetslag fungerar olika bra i olika perioder – och det är helt normalt. När sammanhållningen dippar en aning kan det dock vara bra att börja fundera på hur man kan få tillbaka känslan av att man jobbar med istället för mot varandra. Ett tips är då att anordna någon form av kick-off som bryter av mot de vardagliga arbetsuppgifterna.

En kick-off behöver inte vara så storslagen, men om man vill göra någonting mer speciellt kan det alltid vara roligt att åka på en liten minisemester tillsammans. Varför inte ta en roadtrip och besöka någon häftig sevärdhet?

 

Håll det enkelt

En kick-off behöver inte vara så svår att få till, utan det bästa är egentligen om man håller det så enkelt som möjligt. Man kan t.ex. hyra en idrottshall och ha femkamp i lag på dagen och avsluta med att laga middag ihop på kvällen. Bara en sådan sak som att umgås i ett annat sammanhang kan göra mycket för gemenskapen på arbetsplatsen också. Många kan få en ny syn på varandra och skapa en annan förståelse för alla medarbetares olikheter.

 

Bryt mönster ofta

För att göra ett bra jobb och behålla en positiv syn på jobbet i allmänhet så måste man verkligen bryta sina vanor och rutiner ofta. Många kan ha väldigt svårt att göra det av sig själva, så då är det mycket bra om du som arbetsgivare löser detta genom att lägga in någon liten kick-off då och då. Det kan handla om en förmiddag då man gör någonting helt annat så pass ofta som en gång i månaden. Det är lätt att tänka att man förlorar viktig arbetstid, men den tid man tycker går till spillo kommer betalas tillbaka sedan i form av effektivare och piggare medarbetare.