Så gör du så att huset känns större

Bor du i ett hus med en trädgård men önskar att huset vore större? Då är det tur att du kan göra så att huset känns större genom att ta tillvara på trädgården på ett par olika sätt. Det exempelvis genom att bygga en altan eller en terrass. På så sätt bygger du ut platsen som du och din familj kan vistas på, och därmed kommer huset att kännas större. Du kan även förlänga huset och dess ytor genom att bygga till en matplats utomhus, eller genom att skapa en uteplats för olika plantor, blommor och växter i närheten av huset. 

Värt att veta om är dock att det inte bara är att bygga ut huset hipp som happ. Utan det krävs att bygget planeras på rätt sätt, och så är det viktigt att du bygger dina förlängningar på ett sätt som gör att du trivs. Det gör ni exempelvis genom att inreda utefter smak och tycke, men också efter säsong. Åk och köp gasolgrill hos Gardenstore för att ha möjligheten att hålla trevliga grillkvällar under sommaren, och investera i en terassvärmare för att kunna nyttja platsen på hösten, osv.  

Less is more

Att inreda för lite kan dock vara bättre än att inreda för mycket. För ju mer saker ni inreder altanen, terrassen, balkongen, matplatsen eller växtplatsen med desto mindre blir utrymmet för er att röra er på. För att få denna känsla av att ni förlängt och förstorat er bostad bör ni inreda luftigt. Inred också med ljusa färger och detaljer som matchar med varandra. Det ser då inte bara snyggt ut, utan det kommer även känns större.